Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VI: Zapiekanka z cukinią i pieczarkami, odc. 7

Czy zapiekanka musi mieć pół metra, aby się nią najeść? Jak podać tradycyjną bagietkę z ulubionymi dodatkami, żeby było nie tylko smacznie, ale też pomysłowo? Andrzej Polan ma odpowiedź na te pytania w dzisiejszym odcinku „Doradcy Smaku”.

Czy zapiekanka musi mieć pół metra, aby się nią najeść? Jak podać tradycyjną bagietkę z ulubionymi dodatkami, żeby było nie tylko smacznie, ale też pomysłowo? Andrzej Polan ma odpowiedź na te pytania w dzisiejszym odcinku „Doradcy Smaku”. 

 

 

Składniki:
1 długa bagietka pszenna 
250 ml śmietany 30% 
5 jajek 
300 g pieczarek 
1 cebula 
400 g cukinii
100 g sera żółtego tartego 
2 łyżeczki Musztardy sarepskiej Prymat 
2 łyżki Bułki tartej Prymat
1 pomidor 
Kapary Smak
Olej do smażenia
Do smaku: Bazylia, Oregano , Sól morska, Pieprz czarny Prymat

 

Sposób przygotowania potrawy znajdziecie TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak