Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Doradca Smaku VII: Ratatuj po polsku, odc. 29

Lubicie warzywa na ciepło? Z pewnością przypadnie Wam do gustu francuski ratatouille. Ratatuj po polsku, czy ratatouille po francusku, znamy z kuchni prowansalskiej. To nic innego jak gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów, papryki i cebuli.

Lubicie warzywa na ciepło? Z pewnością przypadnie Wam do gustu francuski ratatouille. Ratatuj po polsku, czy ratatouille po francusku, znamy z kuchni prowansalskiej. To nic innego jak gulasz warzywny z cukinii, bakłażana, pomidorów, papryki i cebuli. Przygotowuje się go bez mięsa. Podobną potrawą w kuchni włoskiej jest np. pepperonata. 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak