Dziś chciałam bym podziękować im za trud włożony w nasze wychowanie .
Ciasto choć nie drożdżowe ale bardzo smaczne .
CHARLOTTE Z TRUSKAWKAMI.
250 g serka mascarpone
150 ml kremówki 36%
3 łyżki cukru pudru
truskawki świeże 2 szklanki
3 łyżeczki żelatyny
30 ml mleka
biszkopty podłużne
truskawki 1 szklanka do dekoracji
cukier puder
Truskawki umyć i usunąć szypułki.
Truskawki zmiksować.
Do wysokiego naczynia wlać śmietankę .
Ubić z cukrem.
Żelatynę namoczyć w zimnym mleku.
Napęczniałą lekko podgrzać .
Dodać do ubitej śmietanki.
Mascarpone zmiksować z musem truskawkowym.
Obie masy połączyć.
Boki i spód okrągłej formy wyłożyć podłużnymi biszkoptami.
Musem wypełnić formę.
Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Przed podaniem wierzch ciasta udekorować truskawkami i posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)