![Filet z łososia w wędzonej soli i gryczanej panierce](https://1.bp.blogspot.com/-Eg92O72Tl9U/Wm7nd4s3yyI/AAAAAAAAMVM/CP--6I8hKXkDtHIYEld5MZ79N7vFbhBzQCLcBGAs/s640/WP_20180128_15_38_30_Pro_LI.jpg)
do smaku sól morska wędzona w płatkach
panierka :
1 szk otrąb gryczanych
1 łyżeczka soli morskiej wędzonej
250 g masła klarowanego do smażenia
Filet pokroić na paski.
Oprószyć solą i odstawić na 10 minut.
Otręby wymieszać z solą i obtoczyć w przygotowanej panierce każdy kawałek ryby.
Na patelni rozgrzać masło.
Kłaść rybę na rozgrzany tłuszcz i smażyć ją po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu odsączyć łososia z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym lub na kratce.
Podawać z ulubionymi dodatkami.