Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

GRILL

przepis na udanego grilla

Weend,grupa przyjaciół,ładna pogoda i pyszne jedzenie myślę że są to składniki
niezbędne w przepisie na udanego grilla.
   Jak grillować?
Produkty na ruszcie układamy dopiero gdy ogień wygaśnie, najlepiej grillować na
specjalnych tackach, bo wtedy tłuszcz nie będzie kapał na węgiel.
Czas grillowania zależy od tego co smażymy i w jakich ilościach.
   Co na ruszt?
MIĘSO  najlepiej smakuje świeże( nie mrożone) i dobrej jakości jak:polędwica, schab, młoda baranina, drób i tradycyjna karkówka pokrojone na kawałki lub plastry ok.2 cm.
WĘDLINA  najlepsze wyroby przeznaczone do grillowania tzw.kiełbaski grillowe,
najlepsze oczywiście z markowych firm.
RYBY  świeże delikatnie z obu stron skropione sokiem z cytryny i oprószone lekko
przyprawami (szeroki wybór przypraw oferuje firma PRYMAT )Piec w foli, na tackach
lub w specjalnych metalowych koszyczkach ułatwiających przewracanie.
WARZYWA  najlepiej grillować je po zdjęciu mięsa, kiedy grill jest jeszcze rozgrzany.
Czas ich grillowaniawynosi od kilku do kilkunastu minut
OWOCE  wybieramy dojrzałe ale jędrne.Owoce twarde grillujemy ok.20-25 minut,
ale miękkie tylko kilka minut.
   Marynować mięso?
 Oczywiście, aby po upieczeniu było kruche i soczyste.Marynować powinno sie w chłodnym
miejscu od trzech do sześciu godzin.Najlepiej jednak smakuje gdy zostanie przygotowane
poprzedniego dnia i całą noc przeleży w lodówce.
GRILL 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak