![Grillujemy warzywa](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillujemy-warzywa1.jpg)
Doskonałym dodatkiem do grilla są wszelkiego rodzaju sałatki ze świeżych warzyw. Możemy jednak przy okazji grillowania wrzucić na ruszt również różne warzywa.
![Grillujemy warzywa](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillujemy-warzywa2.jpg)
![Grillujemy warzywa](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillujemy-warzywa3.jpg)
Na moim półmisku znalazły się :pomidory, bakłażan, cukinia, papryka, cebula i czerwona cykoria- radicchio/ każdy grilluje to,co lubi/.
Warzywa należy dokładnie umyć, oczyścić i pokroić.
Warzywa należy bardzo delikatnie posmarować oliwą /przy pomocy pędzelka / i grillować partiami z obu stron.
Czas grillowania jest różny w zależności od rodzaju warzywa. Najszybciej piecze się cukinia , pomidor, cykoria, trochę dłużej natomiast bakłażan, cebula i papryka.
![Grillujemy warzywa](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillujemy-warzywa4.jpg)
![Grillujemy warzywa](https://pliki.doradcasmaku.pl/grillujemy-warzywa5.jpg)
Czy można im sie oprzeć?