Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz na wiele sposobów

Gulasz -  jest to węgierskie danie narodowe, które składa się z mięsa, cebuli oraz papryki. Ja w swoim wpisie zapraszam na nową odsłonę gulaszu. Dla gulasz to tradycyjnie zawsze składał się z mięsa,cebuli oraz papryki .

Gulasz -  jest to węgierskie danie narodowe, które składa się z mięsa, cebuli oraz papryki. Ja w swoim wpisie zapraszam na nową odsłonę gulaszu. Dla gulasz to tradycyjnie zawsze składał się z mięsa,cebuli oraz papryki . Od pewnego czasu staram się swoje potrawy urozmaicać różnymi dodatkami . Gulasz jest podawany na obiad lub jako danie ciepłe na różnego rodzaju imprezach .

 

 

Zapraszam na pyszne gulasze

 

Gulasz z wątróbki

Gulasz na wiele sposobów

Składniki

• wątróbka 50 dag (wątróbka wieprzowa)
• marchewki 2 duże
• cebula 3
• mąka pszenna 3 łyżki
• olej do smażenia
• liście laurowe Prymat 2
• ziele angielskie całe 3
• Kucharek - uniwersalna
• sól do smaku
• czarny pieprz mielony Prymat
• pieprz biały Prymat

Wykonanie :

Wątróbkę myjemy osuszamy , następnie kroimy na mniejsze kawałki . Następnie pokrojone kawałki wątróbki obtaczamy w mące (nie solimy )całość mocno wysmażone .
Cebule obieramy i kroimy w kostkę lekko podsmażamy . Marchewki zetrzeć na tarce . Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak żeby całość była przykryta. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy około 45 minut . Na sam koniec dodajemy przyprawę kucharek , dodajemy pieprz , sól dusimy aż powstanie sos i zgęstnieje .

Gulasz z kaszą jęczmienną

Gulasz na wiele sposobów

Składniki :

• łopatka wieprzowa 1 kg
• pieczarki 30 dag
• kasza jęczmienna 1 woreczek
• cebula 1 średnia
• marchewka 2
• natka pietruszki
• przecier pomidorowy 3 łyżki
• mąka pszenna 2 łyżki
• sól
• Pieprz czarny- MŁYNEK
• słodka papryka Prymat

Wykonanie :

Łopatkę wieprzową pokroić w kostkę obsypać mąką , podsmażyć na patelni. Wrzucić do garnka z wodą około 1 litr i gotować aż do miękkości. Pieczarki opłukać w wodzie i je osuszyć. Pokroić pieczarki i dać do wywaru. Następnie kroimy resztę warzyw i dodajemy pod sam koniec gotowania. Doprawiamy przyprawami według uznania. Do wywaru dodajemy ugotowaną kaszę i gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak