Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jagodowy murzynek

Dziś częstuję Was pysznym ciastem. Jest puszyste i wilgotne.
Dziś częstuję Was pysznym ciastem.
Jest puszyste i wilgotne.
Nagrzanie piekarnika zajmuje więcej czasu niż przygotowanie ciasta.
Podsumowując ciacho idealne na zbliżające się Święta.
 
JAGODOWY MURZYNEK
 
Jagodowy murzynek
1 i 1/4 szk mąki pszennej typ 500 
2 łyżki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 szk cukru
1 łyżeczka cynamonu
1/3 szk oleju rzepakowego
1 duże jajko
4 łyżki jagód ze słoika ( takich w cukrze )
 
cukier poder do posypania
 
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Keksówkę o wymiarach 11 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
W misce umieścić wszystkie składniki i wymieszać najlepiej rózgą.
Ciasto przelać do foremki i od razu wstawić do piekarnika.
Piec od 55 - 60 minut.
Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku i posypać cukrem pudrem.
 
 
Jagodowy murzynek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak