Ale praktyka czyni mistrza ,nie ma złotego środka troszkę poczytałam , podpatrzyłam na stronie DS ,popstrykałam i dziś mogę z dumą powiedzieć :) chyba mi się udało:)
Postaram się podpowiedzieć wam kilka rad , co wpływa na to że zdjęcia jest ładne ,wyraziste i aż chce się je oglądać .
Tło zdjęcia , i może to być zarówno serwetka, pognieciona kuchenna ściereczka,bądź obrazek.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Jak to mówią trzeba złapać światło.Światło naturalne dające najładniejszy efekt ,zdjęcia przy takim świetle są najciekawsze i jak dla mnie najbardziej wyraźne .Ja robię zdjęcia wcześnie rano , mam okno na wschód ,lub po godzinie 12 -stej. Nie korzystam z żadnych programów graficznych przeznaczonych do obróbki zdjęć .
Zdjęcia robię w kuchni ,w lato na białym stole, blisko okna ,jesienią i zimą ,na ciemnym blacie .
Jest dzień gdzie zdjęcia wychodzą super ,ale trafiają się momenty tragiczne .
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Uwielbiam robić zdjęcia gdzie tłem są kwiaty , w lato świeże np. tak jak tu widoczna lawenda , o pięknej fioletowej barwie.
Ważne jest przy fotografowaniu jedzenia przedmioty występujące w kuchni i potrzebne do przygotowania potraw np. łyżki, cedzaki, wałki, sitka.