Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jarmużowo-szpinakowe babeczki

Zapraszam na pyszne i zdrowe babeczki z jarmużem i szpinakiem.

Składniki:
100 g mrożonego jarmużu(można użyć świeżego)
10 kostek mrożonego szpinaku( można użyć świeżego)
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju kokosowego
50 g sera żółtego
2 łyżki mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jarmuż i szpinak wykładamy na cedzak najlepiej na noc aby odciekł. Następnego dnia rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy obrany i pokrojony drobno czosnek i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy rozmrożony jarmuż i szpinak i smażymy razem ok. 5 minut. W tym czasie kroimy drobno żółty ser. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy żółty ser. Mieszamy aż ser się rozpuści i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy na chwilę aby przestygło. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Mieszamy dokładnie i przekładamy ciasto do foremek na babeczki-równo z krawędzią foremki. wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego. Przepis na 6 sztuk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak