![Mielone z pieczarkami i szpinakiem](https://3.bp.blogspot.com/-lwi49gyXdt4/Wp-XPMaV_II/AAAAAAAAMYM/NFfvMW8Fty0x9ZZmgmFhXoIQ2ENQAYudwCLcBGAs/s640/WP_20180306_15_44_29_Pro_LI.jpg)
6 pieczarek
1 solidna garść świeżego szpinaku
2 jajka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/4 pęczka natki pietruszki
100 g czerstwej bułki
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 szk bułki tartej
1/2 płatków jaglanych
olej do smażenia
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
Szpinak i natkę posiekać.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.
![Mielone z pieczarkami i szpinakiem](https://3.bp.blogspot.com/-Uf7Q_ajL24Y/Wp-YEFlCuAI/AAAAAAAAMYY/GcjycQt0z7gZX9Vx_LyTRVsS3din_PMfwCLcBGAs/s640/WP_20180306_15_43_50_Pro_LI.jpg)