Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsa faszerowane cz.1

Gdy nadchodzi jesień , a za oknem zimno i mokro ,nabieramy ochoty na dania sycące i takie aby rozgrzały nas po powrocie do domu.Faszerowane mięsa to jedna z propozycji, nadziewać możemy schab, karkówkę ,pierś z indyka lub kurczaka.

 

Farszem mogą być warzywa, kasza, grzyby itp.

 

Dziś zaproponuję :

 

 

 

   Rolada wieprzowa faszerowana fasolką szparagową.

 

łopatka wieprzowa bez kości 1 kg
przyprawa do pieczeni wieprzowej 1 opakowanie
musztarda sarepska 2 łyżki
oliwa z oliwek 4 łyżki
czerwona papryka słodka mielona 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
listek laurowy 3 sztuki
tymianek świeży kilka gałązek
fasolka szparagowa zielona 3 garście

 

 

  • Płat mięsa myjemy i osuszamy . Do miseczki wlewamy oliwę ,dodajemy musztardę , zmiażdżone ząbki czosnku, przyprawę do pieczeni, mieszamy i smarujemy mięso ,przekładamy do naczynia ,dodajemy listek i gałązki tymianku i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
  •  Na drugi dzień fasolkę myjemy i przelewamy wrzątkiem .Następnie przekładamy do miski z lodowatą wodą .
  •  Mięso przekładamy na blat, układamy fasolkę ,zawijamy, roladę ściskamy sznurkiem.Zawijamy w folię aluminiową .
  • Układamy w szklanym naczyniu ( lub na blaszkę ).
    Pieczemy około 1,5 godziny w 200 stopniach ,następnie odwijamy z folii i 10 minut pieczemy z funkcją góra ,wtedy rolada ładnie się przyrumieni.
  •  Roladę podajemy pokrojoną na plastry.

 

 

Mięsa faszerowane cz.1

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak