Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsa faszerowane cz.2

Kolejna propozycja na mięsa faszerowane dziś polecam na obiad łopatkę wieprzową faszerowaną marchewką o zapachu oregano i tymianku.

 

  Mięsa faszerowane cz.2

 

 

DO SPORZĄDZENIA ŁOPATKI FASZEROWANEJ MARCHEWKĄ POTRZEBUJEMY :

łopatkę wieprzową bez kości do 1,5 kg

marchewkę  2 sztuki


na marynatę  :


olej 1/4 szklanki

tymianek i oregano świeże (listki )

sól do smaku

pieprz do smaku

Mięso umyj i rozetnij na płat, lekko rozbij tłuczkiem.
W miseczce wymieszaj składniki marynaty.
Natrzyj mięso i odstaw na 12 godz.( można i na noc, czy dłużej tym mięso będzie bardziej aromatyczne ).

Obraną marchew ułóż na mięsie i zawiń w rulon ,mięso obwiń sznurkiem ,posyp listkami tymianku i oregano.

Pieczemy  zawinięte w folii aluminiowej 1,5 godziny w 170 stopniach.

 

Mięsa faszerowane cz.2

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak