Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięso na kanapki.

Domowe mięso to znakomity dodatek do pieczywa, zastąpi niejedną wędlinę , wybór mięs do pieczenia jest duży od boczku po schab, szynkę ,karkówkę itp. Moim faworytem jest rolada z boczku :)

 

 

Smaczny i soczysty schab na kanapki.

                   ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

                   ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

 

 Składniki:

 

schab bez kości 1,5 kg
ząbek czosnku 5 szt
musztarda francuska 4 łyżki
sól
pieprz
majeranek

 

Sposób przygotowania:

 

Schab wymyć i osuszyć .
Za pomocą noża zrobić nacięcia w które powtykać ząbki czosnku.
Posmarować musztardą.
Posolić i popieprzyć.
Posypać majerankiem.
Zostawić na noc w lodówce.
Piec w rękawie około 80 minut w temp.180 stopni.

Mięso na kanapki.

 

Mięso na kanapki.

Rolada sprawdza się jako danie obiadowe a cienko pokrojona to znakomity dodatek do pieczywa.

Składniki:

boczek surowy kawałek około 1,5 kg
liść laurowy 3 sztuki

oraz :

orzechy włoskie 1 szklanka
musztarda 2 łyżki
majeranek 2 łyżki
sól
pieprz biały
oliwa z oliwek 3 łyżki
sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Orzechy musimy bardzo drobno zmielić .

Do naczynia przesypać zmielone orzechy ,musztardę , sok z cytryny, dolać oliwę , sól i pieprz ,oraz majeranek , wszystko wymieszać .

Boczek posmarować połową nadzienia , i zwinąć ścisło dodatkowo roladę związać bawełnianym sznurkiem.

Posmarować drugą połową nadzienia,ułożyć listki laurowe, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 2 godziny, następnie nagrzać piekarnik do 180 stopni .

Piec roladę około 1,5 godziny .

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak