Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mini serniczki

Mini wypieki.Dziś będą to mini serniczki, z jeżynami , z figą ,nie zależnie jakiego użyjemy dodatku zawsze będą smakować .Pieczone czy na zimno, nie ma znaczenia znikają szybko tak samo jak się robi .Zachwycą nas i naszych gości:)

                ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

               ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

Cytrynowy sernik z figą.

ciasto kruche :

masło 100 gram
żółtko jaja 2 sztuki
mąka 1 szklanka
cukier puder 1 łyżka

masa sernikowa:

twaróg trzykrotnie zmielony 300 gram
cukier puder 3 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
śmietana kremówka 140 ml.
jajka 2 duże sztuki

cytryna 2 sztuki

 

1. ciasto kruche :


Masło posiekać z mąką dodać żółtka oraz cukier, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.
Foremki o średnicy 15 cm.wylepiać ciastem( dno i boki ), podpiec 12 minut w 180 stopniach.


2. masa sernikowa:


przełożyć do miski twaróg, dodać cukier, jajka, wlać śmietanę, wsypać mąkę, cytrynę wyparzyć ,otrzeć skórkę ,wycisnąć sok, wymieszać tylko do połączenia się składników.Masę przelać do foremek ,figi pokroić na plastry ,ułożyć na masie ,piec w 160 stopniach 30 minut ( góra - dół).

3. Po upieczeniu zostawić w piekarniku do wystudzenia ,następnie schłodzić w lodówce najlepiej całą noc .

SMACZNEGO !!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Mini serniczki

 

              ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Babeczki sernikowe z jeżyną.

babeczki - na zewnątrz ciasto kruche a w środku kryje się masa sernikowa, dodatkowo dodałam sezonowe owoce - jeżyny. Pyszny deser :) Polecam sprawdzony przepis!

ciasto kruche :

masło 100 gram
żółtko jaja 2 sztuki
mąka 1,5 szklanki
lodowata woda 2 łyżki

środek babeczek :

twaróg trzykrotnie zmielony 250 gram
cukier puder 3 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyżki
śmietana kremówka 125 ml.
jajka 2 sztuki


dodatkowo jeżyny

kruche babeczki:
Masło posiekać z mąką dodać żółtka oraz lodowatą wodę, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.
Foremki wylepiać ciastem, podpiec 8 minut w 180 stopniach.

Środek babeczek :
przełożyć do miski twaróg, dodać cukier, jajka, wlać śmietanę, wsypać mąkę, wymieszać tylko do połączenia sie składników.
na podpieczone babeczki wlewać masę serową i ponownie piec w 160 stopniach 25-30 minut

Po upieczeniu schłodzić w lodówce, udekorować jeżynami.

Mini serniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak