W temperaturze pokojowe , masy i kremy dosłownie rozpłyną się .Zatem proponuję ciastka pieczone ,przetrwają całą noc , jak nie zostaną schrupane na pierwszy rzut .............................................
FAWORKI TO SZYBKIE I SMACZNE CIASTECZKA.
Mąkę 2 szklanki przesiać ,masło 1 kostkę zetrzeć na tarce ,wymieszać z pokruszonym twarogiem 1 kostka (200 gram) i 3 żółtkami, zagnieść ciasto i na 30 minut schować do lodówki, Ciasto rozwałkować na cienki placek , radełkiem wycinać paski ,w środku każdego paska zrobić nacięcie , przez które przełożyć jeden koniec ciasta, obtoczyć w cukrze, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,piec na złoty kolor w 200 stopniach.
SMACZNEGO:)
Polecam zrobić ciastka pieczone np. ROGALIKI Z MARMOLADĄ JABŁKOWO-PIGWOWĄ.
Mąkę krupczatkę 3 szklanki posiekaj z kostką margaryny i 3 jajkami ,oraz 3 łyżkami kwaśnej śmietany. Zagnić ciasto. Przykryj ściereczką na pół godziny.Następnie oderwij porcję ciasta rozwałkuj na cienki placek ,radełkiem wycinaj trójkąty , każdy nadziewaj porcją marmolady ,Zawijaj . Formuj rogaliki.Piecz w 190 stopniach 15 minut. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem.
SMACZNEGO :)