Dzisiejsza propozycja od Roberta Sowy to pyszne i sycące danie dla całej rodziny. Tematem przewodnim będzie smakowita karkówka, która jest mięsem bardzo delikatnym i doskonałym jakościowo, jednakże poprzetykanym warstwami tłuszczu. Aby było miękkie i soczyste, wymaga odpowiedniego potraktowania.
Składniki dla 4 osób:
8 x 80 g karczku wieprzowego
3 łyżki Musztardy sarepskiej Prymat
1 opakowanie Przyprawy do wieprzowiny Prymat
4 łyżki mąki
2 cebule
2 czerwone papryki
3 ząbki czosnku
1 l Rosołu warzywny Kucharek
200 ml pomidorów pelati
500 g ugotowanej kaszy jęczmiennej pęczak
20-30 Czarnych oliwek Smak
Bazylia Prymat
Oregano Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz kolorowy Prymat
Olej rzepakowy
1 pęczek szczypioru