Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Eskalopki wieprzowe duszone w piwie z suszonymi śliwkami, odc. 4

Włoskie scallopine di maiale czy polskie eskalopki wieprzowe to nic innego jak rozbite mięso i obsmażone w tłuszczu. Eskalopki mogą być zarówno z mięsa kurczaka, wieprzowego czy indyka, jak i z ryby.

Włoskie scallopine di maiale czy polskie eskalopki wieprzowe to nic innego jak rozbite mięso i obsmażone w tłuszczu. Eskalopki mogą być zarówno z mięsa kurczaka, wieprzowego czy indyka, jak i z ryby. Są szybkie w przygotowaniu, a zarazem sycące. Świetnie smakują zarówno z ziemniakami, jak i kluskami. W dzisiejszym odcinku programu Robert Sowa przygotował męską kuchnię dla każdego kibica – rozbity schab marynowany w piwie.

Składniki dla 4 osób:
1 kg chudego wieprzowego schabu
Mąka do oprószenia mięsa
2 czerwone cebule
1 por
½ szklanki rodzynek
8 wędzonych śliwek
2 łyżki masła
2 łyżki miodu wielokwiatowego
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
1 butelka słodkiego ciemnego piwa
2 łyżki Przyprawy do wina i piwa Prymat
500 g mini ziemniaków
2 łyżki Przyprawy do ziemniaków Prymat
Olej rzepakowy
Do smaku: Pieprz czarny Prymat

Marynata:
1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat
½ szklanki oleju rzepakowego
1 op. Przyprawy do wieprzowiny Prymat

Maridka19 07.03.2016 08:53
Takie przepisy to ja lubię .. Już zapisuję do swojego zeszycika :) Pysznie się prezentują a jeszcze lepiej pewnie smakują :)
KORAL 05.03.2016 23:23
Sos taki jak lubię , por , rodzynki miód i nawet ciemne piwo się znalazło. Moje smaki.:)
Jolcia_90 04.03.2016 19:10
świetne eskalopki- jeszcze nie robiłam takich. Super pomysł na ziemniaczki, wykorzystam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak