Delikatne mielone mięso indycze z urozmaicającymi smak dodatkami ucieszy każdego. Podane ze smakowitym sosem z pomidorów pelati zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Potrawie nadamy śródziemnomorski akcent, dodając cierpkie oliwki zielone i czarne oraz posypując całość aromatycznym parmezanem.
Składniki dla 4 osób:
500 g mielonego mięsa z indyka
1 cebula
1 jajko
1 pęczek natki pietruszki
1 op. Przyprawy do indyka Prymat
500 ml pomidorów pelati
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki sera parmezan
5 Oliwek zielonych Smak
5 Oliwek czarnych Smak
Oliwa z oliwek
Olej rzepakowy
Do smaku: Papryka słodka mielona, Bazylia otarta, Oregano Prymat
Sos pomidorowy:
1 cebula
2 ząbki czosnku
250 ml Rosołu z kury Kucharek
5 g cukru kryształu