Czy znacie prababkę tak popularnego dzisiaj burgera? Dzisiaj zaskoczymy Was niezwykłą kanapką o rodowodzie typowo krakowskim. Jej wnętrze stanowi karkówka doprawiona aromatycznym kminkiem, podawana w bułce, która potrafi wchłonąć solidną porcję sosu. Znajdą się tam także wzbogacające smak dodatki – smażone: cebulka, pieczarki i ogórki konserwowe. Taki prawdziwy hamburger z grodu Kraka. Musicie koniecznie spróbować.
Składniki dla 4 osób:
1 kg karczku wieprzowego
500 g pieczarek
2 cebule
3 ząbki czosnku
Pęczek natki pietruszki
250 ml Rosołu wołowego Kucharek
4 kajzerki
Kilka Ogórków konserwowych Smak
Olej rzepakowy
Do smaku: Sól ziołowa Prymat, Pieprz czarny Prymat
Marynata:
125 ml oleju rzepakowego
2 łyżki Musztardy rosyjskiej Prymat
1 op. Przyprawy do wieprzowiny Prymat
Do smaku: Kminek cały Prymat