Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Pieczona gęś z jabłkami, gruszkami, cynamonem i tymiankiem, odc. 36

Gęsina nie tylko na świętego Marcina! Zdradzimy Wam wspólnie z Robertem Sową sekret, że gęsina faszerowana jabłkiem i gruszką to murowany sukces. Chcesz zastosować starą, lecz zawsze sprawdzoną metodę „przez żołądek do serca”?

Gęsina nie tylko na świętego Marcina! Zdradzimy Wam wspólnie z Robertem Sową sekret, że gęsina faszerowana jabłkiem i gruszką to murowany sukces. Chcesz zastosować starą, lecz zawsze sprawdzoną metodę „przez żołądek do serca”? Z gęsiną zawsze Ci się powiedzie – oczarujesz ukochaną osobę, dziecko-niejadka, a nawet teściów!

Składniki:

1 wypatroszona gęś (około 5 kg) świeża lub rozmrożona 
1 cebula
3 ząbki czosnku 
2 jabłka 
2 gruszki
2 łyżki żurawiny amerykańskiej 
2 łyżki masła 
Sól morska Prymat 
Chili pieprz cayenne Prymat 
Tymianek Prymat 
Kardamon lub Cynamon Prymat 
1 słoik chrzanu żurawinowego Smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak