Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Pieczone gołąbki z kaszą pęczak, odc. 8

Pogoda wciąż jeszcze nie rozpieszcza, dlatego warto po powrocie do domu wprawić się w dobry nastrój za sprawą przepysznego jedzenia. To jeden z najlepiej sprawdzonych sposobów.

Pogoda wciąż jeszcze nie rozpieszcza, dlatego warto po powrocie do domu wprawić się w dobry nastrój za sprawą przepysznego jedzenia. To jeden z najlepiej sprawdzonych sposobów. Dzisiaj proponujemy talerz parujących gołąbków prosto z piekarnika wypełnionych soczystym i pachnącym nadzieniem. 

Składniki dla 4 osób:
6 pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
8 dużych liści kapusty
3 łyżki masła
Pęczek natki pietruszki
2 szklanki ugotowanej kaszy pęczak
3 jajka
200 g sera koziego
5 Pomidorów suszonych Smak 
1l Rosołu z kury Kucharek 
Gęsty jogurt naturalny
Olej rzepakowy
Do smaku: Papryka słodka mielona, Tymianek, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak