Drób to jedno z bardziej popularnych rodzajów mięs. Głównie wybieramy mięso z kurczaka lub indyka. Jednak równie pyszną propozycją jest kaczka, którą można w prosty i szybki sposób przygotować. Robert Sowa radzi, jak przyrządzić pierś z kaczki po myśliwsku!
Składniki dla 4 osób:
4 piersi z kaczki ze skórą
Marynata:
4 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka musztardy rosyjskiej Prymat
1 łyżka miodu wielokwiatowego
2 łyżki Przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat
Duszone śliwki:
2 łyżki masła
2 łyżki oleju rzepakowego
600 g pokrojonych świeżych śliwek bez pestek (mogą być mrożone)
500 ml wytrawnego czerwonego wina
3 łyżki miodu wielokwiatowego
Laska wanilii Prymat
Przyprawa do grzanego piwa i wina Prymat