Wierzymy, że włoskie, świeże smaki dzięki przepisowi od Roberta Sowy trafią dzisiaj na polskie stoły. Bohaterką jest pizza ze starannie dobranymi dodatkami – papryką, pieczarkami, salami oraz lekko pikantnym i podkręcającym smak serem pleśniowym typu blue. Pizzy nie warto zamawiać do domu – pizzę koniecznie wypiekajmy w domu sami!
Składniki:
500 ml sosu pomidorowego
10 pieczarek
1 duża cebula
16 plastrów salami
100 g sera pleśniowego blue
2 czerwone papryki bez skóry
1 pęczek rukoli
6 Pomidorów suszonych Smak
1 łyżka Kaparów Smak
1 łyżka orzeszków pinii
Przyprawa do pizzy Prymat
Ciasto:
400 g mieszanki do wypieku chleba z drożdżami
1 szklanka wody
Sól morska Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
3 łyżki oliwy z oliwek
Mąka pszenna do podsypania ciast