Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Risotto z cukinią, gruszką i morelami, odc. 20

Gdy nie mamy ochoty lub pomysłu na danie mięsne, możemy pokusić się o przygotowanie kolorowego i smacznego risotto. Tradycyjnie risotto kojarzy się nam z południową częścią Europy, gdzie serwowane jest w wersji wytrawnej.

Gdy nie mamy ochoty lub pomysłu na danie mięsne, możemy pokusić się o przygotowanie kolorowego i smacznego risotto. Tradycyjnie risotto kojarzy się nam z południową częścią Europy, gdzie serwowane jest w wersji wytrawnej. Jednak wybór składników do niego możemy komponować dowolnie i dzisiaj przedstawiamy wersję słodko-wytrawną.

Składniki dla 4 osób:
1 czerwona cebula
3 łyżki oleju rzepakowego 
150 g masła wiejskiego 
1,5 szklanki ryżu do risotto 
1 l rosołu warzywnego Kucharek 
2 cukinie 
1 gruszka
10 suszonych moreli
100 g parmezanu
Papryka ostra mielona Prymat 
Bazylia otarta Prymat 
Sól ziołowa Prymat 
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Kilka posiekanych listków kolendry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak