Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Staropolskie ozorki wieprzowe w sosie chrzanowym, odc. 26

Trudno wyobrazić sobie ozorki wieprzowe bez aksamitnego, lekko ostrego sosu chrzanowego. Jest to klasyczny, ale sprawdzony sposób ich podania. Robert Sowa radzi jak przygotować ozorki według staropolskiej receptury.

Trudno wyobrazić sobie ozorki wieprzowe bez aksamitnego, lekko ostrego sosu chrzanowego. Jest to klasyczny, ale sprawdzony sposób ich podania. Robert Sowa radzi jak przygotować ozorki według staropolskiej receptury. 

Składniki dla 4 osób:
4 oczyszczone ozorki wieprzowe
1,5 l Rosołu z kury Kucharek
3 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka masła
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany kremówki
3-4 łyżki Chrzanu tartego Smak
1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat
1 pęczek natki pietruszki (posypanie)
Sól ziołowa Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Buraczki tarte Smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak