Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Wątróbka drobiowa z pieczarkami w śmietanie, odc. 16

Podroby w kuchni staropolskiej zajmowały czołowe miejsce. Chociaż przez chwilę straciły swoją popularność, to obecnie znów przeżywają prawdziwy renesans. Dlatego warto od czasu do czasu się w nich rozsmakować, przygotowując na rozmaite sposoby.

Podroby w kuchni staropolskiej zajmowały czołowe miejsce. Chociaż przez chwilę straciły swoją popularność, to obecnie znów przeżywają prawdziwy renesans. Dlatego warto od czasu do czasu się w nich rozsmakować, przygotowując na rozmaite sposoby. Robert Sowa zdradza swój pomysł na kruchą, delikatną i pyszną wątróbkę pieczoną!

 

Składniki dla 4 osób: 

2 cebule 
400 g pieczarek 
1 winne jabłko 
500 g wątróbki drobiowej 
10 g mąki pszennej
200 ml śmietany kremówki 
Chrzan z żurawiną
½ pęczka koperku lub kilka listków mizuny
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sól ziołowa Prymat
Majeranek otarty Prymat 
Olej rzepakowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak