Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Zapiekane filety z indyka po góralsku, odc. 24

Miód, musztarda i idealnie skomponowane przyprawy to przepis na genialną marynatę do drobiowego mięsa.

Miód, musztarda i idealnie skomponowane przyprawy to przepis na genialną marynatę do drobiowego mięsa. Jeśli stale przyrządzacie kurczaka, warto przełamać rutynę i sięgnąć po inną odmianę drobiu – mianowicie indyka. Odpowiednio zamarynowany i zapieczony z górskim oscypkiem będzie smakował wybitnie. Koniecznie sprawdźcie przepis z programu.

Składniki dla 4 osób: 
4 x 120 g piersi z indyka
Mąka do oprószenia indyka
4 łyżki oleju rzepakowego
1 czerwona cebula
3 pomidory 
1 łyżka Kaparów Smak 
200 g tartego wędzonego oscypka
Chrzan żurawinowy Smak

Marynata:
3 łyżki oleju rzepakowego 
1 łyżka miodu wielokwiatowego 
2 łyżki Musztardy kremskiej Prymat 
Przyprawa do mięs Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak