Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Zapiekany halibut w sosie chrzanowym, odc. 25

Mięso halibuta jest białe, bardzo delikatne i soczyste. Jeśli planujemy rybny obiad lub kolację, warto zdecydować się właśnie na ten gatunek.

Mięso halibuta jest białe, bardzo delikatne i soczyste. Jeśli planujemy rybny obiad lub kolację, warto zdecydować się właśnie na ten gatunek. Jest nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim wyróżnia się smakiem, a jego obecność na stole gwarantuje wykwintny charakter posiłku.

Składniki dla 4 osób:
8 x 80 g filetu z halibuta
8 ugotowanych ziemniaków
Olej rzepakowy
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Marynata:
½ szklanki oleju rzepakowego
1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat
Pieprz cytrynowy Prymat

Sos:
4 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki masła
3 cebule
3 ząbki czosnku
½ szklanki wytrawnego białego wina
1 l śmietany kremówki
1 słoik tartego chrzanu Smak
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak