Kiedyś gościły na naszych stołach codziennie, dzisiaj pomijamy je podczas planowania jadłospisu. A szkoda, ponieważ zupy nie są czasochłonne, łatwo je podgrzać w kolejnym dniu i co ważne są smaczne i zdrowe. Dlatego proponujemy zupę krem z brokułów i zielonego groszka o delikatnej, gładkiej konsystencji. Lubicie?
Składniki dla 4 osób:
500 g mrożonego zielonego groszku
100 g kremowego serka topionego
2 brokuły
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
2 łyżki oleju rzepakowego
1,5 l Rosołu drobiowego z włoszczyzną Kucharek
1 szklanka śmietany kremówki
1 bagietka z masłem ziołowym
Papryka słodka mielona Prymat
Bazylia otarta Prymat
Sól morska Prymat w młynku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat