Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na…: Zupa ogórkowa z wędzonymi żeberkami, odc. 1

Zupy to bardzo istotny element kuchni polskiej. Wachlarz najpopularniejszych jest bardzo szeroki. Z pewnością jedno z czołowych miejsc zajmuje zupa ogórkowa. O tym, w jaki sposób ją urozmaicić i z czym podawać, opowiedział Robert Sowa.

Zupy to bardzo istotny element kuchni polskiej. Wachlarz najpopularniejszych jest bardzo szeroki. Z pewnością jedno z czołowych miejsc zajmuje zupa ogórkowa. O tym, w jaki sposób ją urozmaicić i z czym podawać, opowiedział Robert Sowa. 

 

Zupa ogórkowa z wędzonymi żeberkami

Składniki dla 4 osób:
200 g wędzonych żeberek 
1,5 l Rosołu z kury Kucharek
Ziele angielskie całe Prymat 
Liść laurowy Prymat 
2 cebule
3 łyżki masła
1 mała marchew
1 mała pietruszka
¼ selera
2 ziemniaki
Koperek suszony Prymat
1 słoik Przecieru ogórkowego Smak
150 ml śmietany 30%
Sól morska Prymat
Pieprz czarny Prymat

bietka 01.03.2016 18:12
bardo smaczna zupka, już lubię ten program :)
Jolcia_90 01.03.2016 09:54
Super program, będę oglądać kolejne odcinki. Tak jak Robert Sowa- ja też lubię pieprz- dużo pierzu :)
Maridka19 01.03.2016 09:19
Rzeczywiście zupa jest istotnym elementem. U nas codziennie jest inna zupka i drugie danie. Z chęcią skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak