Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na...: Grzanki po francusku z figami duszonymi w winie, odc. 32

Królewskie śniadanie po francusku czy wykwintna przystawka na kolację? Karmelizowane figi w miodzie i winie, przełamane słonym smakiem sera koziego na chrupiącej grzance to idealne rozpoczęcie dnia.

Królewskie śniadanie po francusku czy wykwintna przystawka na kolację? Karmelizowane figi w miodzie i winie, przełamane słonym smakiem sera koziego na chrupiącej grzance to idealne rozpoczęcie dnia. Danie jest nieskomplikowane, a zarazem intrygujące. 

 

Składniki dla 4 osób:

2 bagietki pszenne
Oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
500 g sera koziego
1 szklanka wytrawnego czerwonego wina
2 łyżki miodu
Goździki całe Prymat
Imbir mielony Prymat
1 łyżka konfitury figowej
500 g fig
1 gałązka rozmarynu
Papryka słodka mielona Prymat
Tymianek Prymat
Pieprz czarny Prymat

MonikaW 20.10.2016 09:47
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak