Każde dziecko chyba uwielbia kurczaka - warto je przekonać również do serów, nie tylko tych żółtych z dziurami, ale również innych. Z soczystym kurczakiem świetnie sprawdzi się wyrazisty owczy ser bundz. Najlepszy jest ten prosto z gór - delikatnie i świeży słodki smak idealnie współgrać będzie z lekko pikantną marynatą kurczaka.
Składniki dla 4 osób:
4 x 100 g piersi z kurczaka
2 obrane i pokrojone w plastry winne jabłka
Sok z 1 cytryny
1 łyżeczka Cynamonu mielonego Prymat
3-4 łyżki masła
1 łyżka miodu wielokwiatowego
100 g tartego sera bundz
4 gałązki natki pietruszki do dekoracji
Sól morska, Pieprz kolorowy Prymat
Marynata:
½ szklanki oleju rzepakowego
1 łyżka Musztardy sarepska Prymat
1 łyżka wielokwiatowego
3 łyżki pikantnej Przyprawy do kurczaka pikantnej Prymat