Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mój przepis na...: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszką i koperkiem, odc. 34

Podroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu.

Podroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu. Robert Sowa uwielbia podroby, czemu daje wyraz niejednokrotnie dzieląc się swoimi wyjątkowymi przepisami na potrawy z żołądkami czy wątróbką. 

 

Składniki dla 4 osób:

1 kg umytych, oczyszczonych żołądków indyczych
1,5 l Rosołu z kury Kucharek

Sos musztardowy:
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka masła
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
1 łyżka miodu wielokwiatowego
1 szklanka gęstego jogurtu lub kwaśnej śmietany
1 mały pęczek koperku
1 mały pęczek natki pietruszki
Sól ziołowa Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak