Podroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu. Robert Sowa uwielbia podroby, czemu daje wyraz niejednokrotnie dzieląc się swoimi wyjątkowymi przepisami na potrawy z żołądkami czy wątróbką.
Składniki dla 4 osób:
1 kg umytych, oczyszczonych żołądków indyczych
1,5 l Rosołu z kury Kucharek
Sos musztardowy:
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka masła
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
1 łyżka miodu wielokwiatowego
1 szklanka gęstego jogurtu lub kwaśnej śmietany
1 mały pęczek koperku
1 mały pęczek natki pietruszki
Sól ziołowa Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat