Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Muffiny z białym serem

Kocham Muffiny! Co chwilę wymyślam co można jeszcze włożyć do środka :) A możliwości jest pełno! Tu przedstawiam Wam opcję Muffinów nadzianych słodkim, delikatnym serem białym. Polane są białą czekoladą...delicje!
  • 2 szklanki mąki
  • 2 - 3 łyżeczki kakao
  • szczypta soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki maślanki
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 250 g twarogu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 50g oleju



Muffiny z białym serem
W jednej misce łączę najpierw suche produkty: mąkę, kakao, sól, proszek do pieczenia, cukier i mieszam. Następnie do tej samej miski dodaję mleko, maślankę, jajka, olej. W drugiej misce mieszam twaróg (drobno zmielony - idealny jest również ser na sernik) żółtko, cukier waniliowy i cukier puder. Można dodać więcej cukru pudru jeśli lubimy słodkości:) - mieszamy. Następnie w formie na babeczki układam papierowe foremki i wlewam trochę ciasta na sam dół. Na to wlewam łyżeczkę serka w środeczek i całość znowu zakrywam warstwą ciasta. Serek może prześwitywać - to nic nie szkodzi. Piekę w rozgrzanym piekarniku przez ok 30-35 minut. Z podanych proporcji wychodzą mi 24 babeczki

Muffiny z białym serem 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak