Naleśniki razowe z farszem warzywnym.
ciasto naleśnikowe:
mąka razowa 2 szklanki
jajka 1 szt
mleko 3,2% 1/2 szklanki
woda gazowana 1/2 szklanki
sól do smaku
olej 2 łyżki
farsz:
szpinak mrożony 5 kostek
dynia 1,5 szklanki pokrojonej w kostkę
sól do smaku
pieprz
masło do podsmażenia
kukurydza w puszce 1/3 szklanki
CIASTO NALEŚNIKOWE:
mąkę przesyp do miski dodaj pozostałe składniki zrób ciasto naleśnikowe i odstawić na pół godziny ,po tym czasie piecz naleśniki.
FARSZ:
masło rozpuść na patelni dodaj kostki szpinaki oraz dynię ( ja miałam zamrożoną pokrojoną w kostkę ) ,dodaj sól i pieprz i duś do miękkości ale nie za długo aby dynia była w kawałkach,dodaj odsączoną kukurydzę .
upieczone naleśniki faszerować ,zawijaj i przed podaniem podsmaż na patelni.