Indycze roladki z piersi podane w sosie pomidorowym faszerowane mozzarellą i awokado .
A do tego sałatkę z awokado ,rukoli i gruszki.
Zacznijmy od lekkiej sałatki .
Sałatka z rukoli, gruszki i awokado.
rukola
awokado 1 sztuka
gruszka np.lukasówka
oliwa z oliwek
sól
Sposób przygotowania :
Sałatę myję i osuszam.
Awokado i gruszkę obieram.
Kroję na plastry .
Na talerzu układam sałatę , dodaję gruszkę i awokado ,posypuję solą i polewam oliwą .Mieszam delikatnie. Odstawiam na 30 minut.
Roladki indycze faszerowane awokado i mozzarellą.
filet z indyka 600 gram
awokado 1 sztuka
mozzarella 1 kulka ( duża)
sól i pieprz do smaku
sos pomidorowy :
pomidory bez skórki z puszki
bazylia suszona lub świeża
1 ząbek czosnku
szczypta cukru
Filet z kurczaka pokroić na cienkie plastry ,lekko ubić posolić i oprószyć pieprzem ,mozzarellę i awokado pokroić na plastry.Na każdej porcji mięsa układać po plastrze awokado i mozzarelli. Zwijać roladki. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do żaroodpornego naczynia .zalać sosem pomidorowym .Piec 30 minut w 170 stopniach.
Sos pomidorowy :
Pomidory z puszki przełożyć do wysokiego naczynia ,dodać ząbek czosnku ,szczyptę cukru oraz świeże listki bazylii lub suszoną .Zmiksować na jednolity sos.