♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Do przygotowania mielonych kotletów z orzechami włoskimi potrzebujemy :
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
bułka czerstwa 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
orzechy włoskie posiekane 1/3 szklanki
jajka 1 sztuka
dodatkowo:
bułka tarta 1/2 szklanki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
oraz :
olej do smażenia
Mięso przełożyć do miski, dodać jajko ,wymieszać .
Bułkę namoczyć w mleku.
Orzechy bardzo drobno posiekać ,dodać do mięsa ,razem z odciśniętą bułką ,wszystko wyrobić na gładką masę .
Doprawić .
Orzechy zmielić ,dodać bułkę tartą ,wszystko wymieszać .
Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w panierce ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać na ciepło.
SMACZNEGO !
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥