Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Obiadowa klasyka - kotlety mielone :)

Kotlety mielone podane na obiad z tłuczonymi ziemniakami i mizerią lub buraczkami to klasyka obiadowa. Są szybkie w przygotowaniu, sycące i smaczne .Ale ja nie lubię nudy w kuchni i do mielonych zaczęłam dodawać dodatki np. orzechy włoskie.

       ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

       ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

       ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

Do przygotowania mielonych kotletów z orzechami włoskimi potrzebujemy :

 

 mięso mielone wieprzowe 1/2 kg

bułka czerstwa 1 sztuka

mleko 1/2 szklanki

sól i pieprz do smaku

orzechy włoskie posiekane 1/3 szklanki

jajka 1 sztuka

 

dodatkowo:

 

bułka tarta 1/2 szklanki

orzechy włoskie 1/2 szklanki 

 

oraz :

olej do smażenia

 

Mięso przełożyć do miski, dodać jajko ,wymieszać .


Bułkę namoczyć w mleku.


Orzechy bardzo drobno posiekać ,dodać do mięsa ,razem z odciśniętą bułką ,wszystko wyrobić na gładką masę .


Doprawić .


Orzechy zmielić ,dodać bułkę tartą ,wszystko wymieszać .


Z masy formować małe kotleciki, obtaczać w panierce ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać na ciepło.


SMACZNEGO !

 

       ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Obiadowa klasyka -  kotlety mielone :)

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak