Propozycja na szybkie danie .
Kurczak podsmażony na oleju arachidowym zyskuje orzechowy smak , a jego słodki smak współgra z dodaną marchewką .
pierś z kurczaka 1 sztuka około 400 gram
makaron soba 100 gram
czarny sezam 2 łyżeczki
rukola 1 garść
marchew 2 sztuki
przyprawa do dań chińskich 2 łyżeczki
olej arachidowy
Pierś kroję w kostkę posypuję przyprawą ,odstawiam na 30 minut, podsmażam na oleju.
Obraną marchew kroję w paski.
Dodaję do podsmażonego kurczaka.
Całość duszę 10 minut .
Makaron gotuję .
Ugotowany makaron odcedzam i gorący dodaję na patelnię .
Mieszam.
Doprawiam.
Na talerzu układam rukolę .
Potrawkę posypuję sezamem.
Potrawa dla miłośników kuchni zdrowej i szybkiej.Połączenie soczystej wołowiny i dużej ilości warzyw.
makaron ryżowy z tapioką 1/3 opakowania
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
grzyby mun 1/3 szklanki
sól
pieprz biały
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
kiełki
olej do smażenia
bulion 1/2 szklanki
wołowina 1/2 kg
W paski kroję papryki i wołowinę ,cebulę w pióra.
Rozgrzewam wok , wrzucam mięso i smażę , w międzyczasie dodaję cebulę i paprykę .
Makaron zalewam wrzątkiem na 2-4 minut odcedzam.
Grzyby zalewam gorącą wodą na 10 minut ,potem kroję w paski dodaję do mięsa .
Do bulionu dodaję miód ,koncentrat,oraz mąkę ziemniaczaną mieszam.
Zalewam mięso i doprowadzam do wrzenia ,potrawka powinna zgęstnieć.dodaję makaron.Doprawiam solą i pieprzem.
Posypuję kiełkami.