Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Oszczędności w kuchni.

W Polsce marnuje się rocznie blisko 9 mln ton żywności , 62% to pieczywo . Co zrobić z resztki bagietki, trzeci dzień leży w chlebaku, a może pyszne grzanki z dodatkiem sera brie , prosciutto i rukoli, lub gruszki i orzecha włoskiego.

 

Grzanka z camembertem , duszoną gruszką i prażonym orzechem włoskim:)

 

 

 

Potrzebujemy:

 bagietka 1 średnia sztuka

ser camembert 2 sztuki

orzechy włoskie łuskane

gruszka 3 sztuki

miód 1 łyżka

masło do smarowania bagietki 

 

Sposób przygotowania:

Bagietkę pokrój na kromki,posmaruj masłem i podpiecz w piekarniku.

Orzechy upraż na suchej patelni.

Ser pokrój na paski.

Gruszkę obierz, pokrój na plasterki , na patelni rozpuść miód ,podaj plastry gruszki i podduś .

Na podpieczone kromki bagietki układaj po plastrze sera ,gruszki i orzechy .

SMACZNEGO ! :)

Oszczędności w kuchni.

Grzanka z camembertem, prosciutto i rukolą, to smaczna przekąska do schrupania:)

Potrzebujemy:

bagietka 1 sztuka


szynka dojrzewająca prosciutto 10 plasterków


rukola kilka listków


masło do smarowania grzanek


czosnek 2 ząbki


ser camembert 2 opakowania

 

Sposób przygotowania :

Bułkę pokroić na kromki, natrzeć czosnkiem.

Posmarować masłem z dwóch stron , podpiec w piekarniku lub na grillu.

Rukolę umyć i osuszyć .

Ser pokroić na plastry .


Na grzance układać camembert, następnie szynkę oraz rukolę .

 

Oszczędności w kuchni.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak