Parówki często przygotowujemy je na śniadanie lub kolację. Zazwyczaj gotujemy je w odzie przez kilka minut i spożywamy z ketchupem lub musztardą. Ale czy śniadanie musi być ciągle takie samo ? Oczywiście , że nie. Zapraszam na smakowite przepisy z wykorzystaniem parówek , które nie zajmą Ci więcej czasu jak 20 minut.
Parówkowy kwiat
Składniki :
-parówka 1
-jajko 1
-bazylia 1 łodyżka
-sól
-pieprz
Wykonanie :
Parówkę nacinani tak jakbyśmy ją kroili w paski ale nie ucinamy ich do końca. Następnie parówkę skręcamy w okrąg spinając wykałaczką. Na rozgrzaną patelnię dajemy okrąg z parówki i wbijamy jajko , doprawiając przyprawami. Smażymy aż jajka będą gotowe . Gotowe przekładamy na talerz i dajemy łodyżkę bazylii z listkami.