Takie faszerowane pieczarki mogą być fajną propozycją ciepłej przekąski. W sam raz na domówki czy po prostu na ciepłą kolację. Mało pracy a jakie smaczne.
PIECZARKI FASZEROWANE SEREM, SCHABEM I CEBULKĄ
12 dużych pieczarek
250 g żółtego sera
1/2 szk prażonej cebulki
100 g suszonego schabu
do smaku :
sól
pieprz
ostra papryka
czosnek suszony
Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki.
Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, układać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.