Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką

Takie pieczarki to super pomysł na ciepłą przekąskę. Mało pracy i składników, a jakie smaczne. Idealne na każdą domówkę.

Takie faszerowane pieczarki mogą być fajną propozycją ciepłej przekąski. W sam raz na domówki czy po prostu na ciepłą kolację. Mało pracy a jakie smaczne.

 

PIECZARKI FASZEROWANE SEREM, SCHABEM I CEBULKĄ

 

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką


12 dużych pieczarek
250 g żółtego sera
1/2 szk prażonej cebulki
100 g suszonego schabu
do smaku :
sól
pieprz
ostra papryka
czosnek suszony

Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki.
Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, układać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak