Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi- idealny polski obiad

Pierogi to zdecydowanie moje ulubione polskie danie, które uwielbiam w przeróżnych odsłonach. Do powszechnie znanych należą pierogi ruskie, czyli nadziewane ziemniakami z twarogiem, ale dzisiaj mam dla Was kilka innych, pomysłów na farsz do pierogów.

Pierogi to danie, które jest bardzo często przygotowywane w polskich domach. Jest to staropolska, mączna potrawa z nadzieniem słodkim lub słonym. Nadzienie słone możemy przygotować z szerokiej gamy produktów, a z  nadzieniem słodkim, są świetne na deser i możemy zrobić je z owocami lub twarożkiem na słodko. Ciasto pierogowe najczęściej robione jest z mąki pszennej, ale możemy również zrobić ciasto bezglutenowe lub pełnoziarniste. Pierogi możemy podawać gotowane, smażone lub pieczone. 

Zapraszam na kilka pomysłów na pyszne odsłony pierogów.

 

Pierogi z brązową soczewicą i ziemniakami (przepis)

Pierogi z brązową soczewicą  i ziemniakami - 1

 

 

Pierogi z mąką pełnoziarnistą i farszem z kapusty i grzybów(przepis)

Pierogi z maką pełnoziarnistą i z farszem kapuścianym  - medium

 

Pierogi z brokułem i serem feta (przepis)

Pierogi z brokułem i serem feta - medium

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak