Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pigwowiec nie tylko do herbaty.

Pigwowiec - żółte wielkości orzecha owoce dojrzewają jesienią . Z owoców pigwowca możemy przygotować konfitury ,galaretki zawierają dużo pektyn, nalewki, oraz przepyszny i zdrowy zamiennik cytryny -Syrop do herbaty z pigwowca.

                    Syrop do herbaty z pigwowca.

Potrzebujemy :

owoce pigwowca 1 kg
cukier 300 gram
goździki całe kilka sztuk

 

Sposób przygotowania:

Owoce dokładnie myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze cząstki, przesypujemy do szklanej miski, zasypujemy cukrem, dodajemy goździki i zostawiamy na 24 godziny, mieszając co kilka godzin.

Po ok 24 godzinach przelewamy wszystko do garnka i trzymamy na gazie do momentu aż się zagotuje.

Gorące przekładamy do słoików, zakręcamy, przykrywamy ściereczką i zostawiam do całkowitego ostudzenia.

Pigwowiec nie tylko do herbaty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak