Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Poradnik ,,jak upiec tort''

Tort niespodzianka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tort jest totalną niespodzianką.  Przyznam, że sama nie lubię niespodzianek. Oprócz tych słodkich :D
Na pierwszy ,,rzut oka’’ wygląda jak normalny tort, całkiem zwyczajny. Dopiero po ukrojeniu pierwszego kawałka okazuje się, że środek jest inny niż w przeciętnym torcie. Spójrzcie sami ---->

Poradnik ,,jak upiec tort''

 

Blisko 40 stopniowe dni zaskoczy pozytywnie. Ucieszą się też osoby dbające o linię, ilość kalorii w takim owocowym torcie jest zdecydowanie dużo niższa. Sprawdzi się także w drugą stronę. Wykonanie jest szybkie i banalne, spokojnie poradzi sobie z nim każda początkująca w deserach osoba. Nie trzeba mieć specjalnych umiejętności w pieczeniu biszkoptów, które często opadają, albo mają zakalec, nie trzeba także ucierać kremów, które często się ważą.

 

Składniki:                                                                 

Arbuz 1 sztuka

Śmietanka 30% - 150 gram

Cukier puder- 1 łyżka

Maliny, wiśnie, porzeczki- 1 garść

 

Wykonanie:

 Arbuza myjemy, następnie ostrym nożem ostrożnie odcinamy końcówki, do powstania walca. Potem odcinamy skórę z boków.

Poradnik ,,jak upiec tort''

 Arbuz pozbawiony skóry schładzamy ok. 30 minut w lodówce. Przed wyjęciem arbuza z lodówki ubijamy śmietankę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.  Z lodówki wyciągamy arbuza, osuszamy go ręcznikiem papierowym. Następnie pokrywamy go ubitą śmietanką. Umytymi owocami dekorujemy wierzch tortu.

Poradnik ,,jak upiec tort''

 

Przed podaniem zwłaszcza w upalny dzień można schłodzić w lodówce.

 

Smacznego!

 

 

 

anka1988 04.08.2017 09:31
ciekawy torcik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak