Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Porzeczki czerwone - koraliki kwaśne

Szczerze to za porzeczkami nie przepadam ,ale co innego w wypiekach ,nadają wypiekom kwasu . Słodki smak sernika przełamuje porzeczka .

Sernik pieczony z czerwonymi porzeczkami.

Do przygotowania sernika potrzebujemy:

 na spód herbatniki 1 opakowanie

masa sernikowa :

twaróg kostka 500 gram

śmietana kremówka 300 ml.

cukier  drobny lub cukier puder 150 gram

jajka 4 sztuki

mąka pszenna 2 płaskie łyżki

oraz:

porzeczki czerwone

Sposób przygotowania :

Twaróg zmielić ,połączyć z cukrem , wymieszać ,dodać jajka oraz mąkę ,energicznie wymieszać .Śmietanę ubić na sztywno ,dodać do masy serowej , wymieszać .

Kwadratową formę o boku 20 cm.wyłożyć papierem do pieczenia ,dno wyłożyć herbatnikami.Wlać delikatnie masę serowa ,wyrównać , wierzch posypać porzeczkami.

Sernik piec w piekarniku w temperaturze 150 stopni 30 minut, następnie zostawić na godzinę przy lekko  uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu wstawić do lodówki .

Udekorować porzeczkami ( można posypać cukrem pudrem )Porzeczki czerwone - koraliki kwaśne

 

 

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak