Na początek musimy przygotować farsz z pieczarek, ja robię go dzień wcześniej. 1kg pieczarek kroję w kosteczkę i podsmażam ( na maśle ) na patelni z dwoma cebulami również pokrojonymi w kosteczkę .Na koniec doprawiam.
Ciasto drożdżowe :
1 kg mąki
drożdże 50 gram
sól 1 łyżeczka
ciepła woda
jajko
olej 1 łyżka
cząber suszony
Do dużej miski przesiewam mąkę ,wbijam jajko rozbełtane z solą i olejem ,wkruszam drożdże dolewam tyle letniej wody aby móc zagnieść cisto.Przekładam ciasto na stolnicę i wyrabiam ciasto ,Następnie zostawiam na godzinę w ciepłym miejscu .Stolnicę podsypuję mąką przekładam połowę ciasta , wałkuję prostokąt ,nakładam farsz ,formuję rulon , tnę na kawałki,posypuję cząbrem.Paszteciki przekładam na blaszkę .Piekę w 180 stopniach 15 minut.Smacznego :)
Miłej zabawy:)