Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przekąska na sylwestrowy stół

Jest zabawa są tańce i chce się jeść ,polecam paszteciki z nadzieniem pieczarkowym posypane cząbrem.Cząber dodaje pasztecikom korzenny smak , podane na ciepło z czystym barszczem.

Na początek musimy przygotować farsz z pieczarek, ja robię go dzień wcześniej. 1kg pieczarek kroję w kosteczkę i podsmażam ( na maśle ) na patelni  z dwoma cebulami również pokrojonymi w kosteczkę .Na koniec doprawiam.

Ciasto drożdżowe :

1 kg mąki

drożdże 50 gram

sól 1 łyżeczka

ciepła woda

jajko

olej 1 łyżka

cząber suszony

Do dużej miski przesiewam mąkę ,wbijam jajko rozbełtane z solą i olejem  ,wkruszam drożdże  dolewam tyle letniej wody aby móc zagnieść cisto.Przekładam ciasto na stolnicę i wyrabiam ciasto ,Następnie zostawiam na godzinę w ciepłym miejscu .Stolnicę podsypuję mąką przekładam połowę ciasta , wałkuję prostokąt ,nakładam farsz ,formuję rulon , tnę na kawałki,posypuję cząbrem.Paszteciki  przekładam na blaszkę .Piekę w 180 stopniach 15 minut.Smacznego :)

Miłej zabawy:)

Przekąska na sylwestrowy stół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak