Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyprawy to podstawa udanej potrawy

To one nadają smak naszym , potrawom przez to stają się oryginalne i jedyne w swoim rodzaju. Moc przypraw potrafi zdziałać cuda.

Wiadomo nie ma porównania z przyprawami świeżymi dodanymi do potrawy jak przyprawa , która jest w proszku. Na smak przyprawy zbierają się różne czynniki jak na przykład ich przechowywanie.

 

 

 

Gdzie nie należy trzymać / przechowywać przypraw :

- przyprawy nie powinny stać obok kuchenki , ponieważ zapachy docierające  z gotowanych potraw mają wpływ na jakość potraw ,

- przyprawy również nie powinny stać obok zlewozmywaku ,ponieważ wilgoć też wpływa na jakość przypraw .

Gdzie najlepiej trzymać przyprawy ?

Przyprawy najlepiej trzymać w kuchennej szafce , ponieważ dłużej zachowają kolor i aromat.

 GŁÓWNE ZASADY ZASTOSOWANIA PRZYPRAW

- dla zrównoważenia potrawy pod względem sześciu smaków
- jako odtrutki pokarmowe
-dla ułatwienia trawienia i przyswajania (wchłaniania)

Dlatego nie bójmy się dodawać przypraw do naszych dań . Przyprawy nie tylko nadadzą przyjemny smak ale także i aromat unoszący się w kuchni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak