Rolada galaretkowa
Składniki :
- filet z kurczaka 3
- ćwiartki z kurczaka 4
- marchew 1 duża
- groszek konserwowy 1/2 puszki
- ziele angielskie 2 sztuki
- żelatyna 1 opakowanie 20 g
- sól
- Pieprz czarny- MŁYNEK
- makaron nitki 5 łyżek
- kukurydza 5 łyżek
Wykonanie :
Mięso myjemy . Po umyciu dajemy do większego garnka. Dajemy wodę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy sól , ziele angielskie oraz pieprz czarny. Całość gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu obieramy mięso z kości i kroimy w kostkę i dajemy do wywaru. Do tego dajemy groszek konserwowy , kukurydza oraz ugotowany wcześniej makaron. Całość doprawiamy. Wszystko mieszamy dodajemy żelatynę i mieszamy. Do większej butelki dajemy całość i zakręcamy butelkę. Butelkę kładziemy na leżąco . Odkładamy w chłodne miejsce do stężenia galaretek.