Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada rybna

Przynajmniej raz w tygodniu powinniśmy spożywać ryby w różnej postaci.

 

Rolada rybna

Rolada rybna

Składniki :

• filety rybne 50 dag
• włoszczyzna
• cebula 1 średnia
• liście laurowe Prymat 2
• jaja 2
• bułka tarta 2 łyżki
• masło 1.5 łyżki
• natka pietruszki 1.5 łyżki
• sól do smaku
• czarny pieprz mielony Prymat

Wykonanie :

Włoszczyznę oraz cebulę obieramy myjemy i osuszamy następnie kroimy na kawałki. Zalewamy 3 szklankami wody, doprawić przyprawami i ugotować. Po ugotowaniu wywar ostudzić. Filety opłukać następnie osuszyć, na mniejsze kawałki zemleć z cebulą o drobnym sitku. Dodać bułkę tartą, jajka oraz posiekaną pietruszkę. Całość wyrabiamy na masę ma być kleista jak pasztet. Przyprawiamy jeszcze raz solą oraz pieprzem. Na zwilżonej i posmarowanej resztą masła kilkakrotnie złożone gazie (siateczka jak do szynki domowej) ułożyć masę rybną nadajemy jej podłużny kształt. Zawinąć i związać końce. Następnie gotową roladę dajemy do wrzątku z włoszczyzny i gotujemy 20-25 minut. Po ugotowaniu przełożyć na talerz i czekać aż ostygnie.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak